4 مرداد 1403 دکتر مهرداد دادخواه استاد دانشگاه وعضو شورای مرکزی حزب دفاع ازایثارگران و قانون اساسی در گفتگو با رسانه جو موارد زیر را مطرح کرد
-ضمن تشکر ازحضرتعالی، به عنوان عضو ارشد حزب دفاع از ایثارگران وقانون اساسی و مشاور جناب اقای دکتر متانی دبیرکل حزب بفرمایید برنامه های شما در مورد دغدغه های قشر ایثارگر ازجمله مسکن،دارو،اشتغال فرزندان،افزایش حقوق متناسب با تورم موجود وغرامت جنگ و دریک کلام رفاه حال این عزیزان در صورت حضور در کابینه رییس جمهور منتخب چیست؟ رجحان و مزیت شما بر سایر نامزدها چه می باشد؟
بسم الرب الشهدا و صدیقین.در مطلع کلام باید بگویم نمیتوان اقتصاد را ازسایر مولفه های فرهنگی،سیاسی و اجتماعی جدا دانست،تمام پژوهشگران اعتقاد دارند اقتصاد مولفه و متغیر لاینفک تمام مقولات اجتماعی وعنصرتعیین کننده تمام رویدادهای کلان اجتماعی است.اگر اقتصاد جامعه ای بیمار باشد شاهد رشد بزه و بیکاری،کاهش نرخ ازدواج و فرزند اوری و افزایش هزینه های حکومتی خواهیم بود و بالعکس. اگرما بپذیریم که مشکلی وجود دارد صدالبته میتوانیم ان را اصلاح کنیم اما وقتی نمیپذیریم که مشکلی هست هیچ امیدی به اصلاح و حل مشکل نیست.
اگر جامعه اماری ایثارگران و خانواده های ایشان را تخمین بزنیم حدود 10 درصد جمعیت اماری ایران را شامل میشوند. پرواضح است که دولت ها بپذیرند که اقتصاد این ده درصد هم باید سهم ده درصدی از اقتصاد کلان کشور داشته باشد.ایا این سهم پرداخت می شود؟ خیر.حزب دفاع از ایثارگران و قانون اساسی معتقد به تناسب فوق است وعمیقا براین باوریم دراین زمینه مشکل وجود دارد.ما امار کاغذی ارایه نمی دهیم.طبق امارها سفره ایثارگران است که روز به روز درحال کوچکترشدن است.
یکی از متفاوت ترین مناظره های تاریخ جمهوری اسلامی در این دوره رقم خورد جایی که اقای پزشکیان به درستی گفت:”برنامه وجود دارد،ما انرا اجرا میکنیم.”حزب دفاع از ایثارگران و قانون اساسی هم برای این عزیزان برنامه مدون و طرح جامع کارشناسی شده ای با همفکری صاحب نظران و نخبگان این حوزه دارد.انطورکه در قانون اساسی پیش بینی شده تمام خدمات ازجمله اموزش و پرورش و درمان و..در بین تمام احاد مردم با مساوات و نگاهی عدالت محور توزیع می شود بنابراین جامعه ایثارگری هم ازاین قاعده مستثنی نیست.اشتغال فرزندان یا حل مشکلات دارو درمان ایثارگران و… وعده هایی است که برای تحقق انها دارای پشتوانه علمی و تجربی بود.ما ادعای بزرگی میکنیم برای حل مشکلات ده درصد از جامعه کشور،کاش میپرسیدید چگونه؟ ازمحل درامد بنگاه های اقتصادی تابعه بنیاد شهید و جذب سرمایه گذار ومشارکتهای مردمی.
همان طور که مستحضرید بنیاد شهید مدتهاست درحوزه داروسازی،صنعت،اموزش وپروژه های عمرانیو صنعتی ورود کرده اما متاسفانه منابع مالی به دست امده صرف جامعه ایثارگران نمیشود و نظارت صحیحی در این حوزه وجود ندارد.به چرایی موضوع نمپردازیم چراکه زین پس باید برنامه های اصولی خود را دنبال کنیم. به طور مثال ساخت مسکن در قالب مشارکتهای عمومی و با سازو کارهای تبیین شده در برنامه ما جزو مسایل مهمی است که به ان پرداخته شده است.پس از جذب سرمایه گذار اقدام به ساخت مسکن درزمین های بنیاد خواهیم کرد،بخشی از این سازه ها به پیمانکاران برای مدت معینی در ازای سرمایه انها واگذارخواهد شد و پس ازانتفاع انان به اندازه سرمایه گذاریشان از ایشان پس گرفته خواهدشد و به همراه سایر خانه های ساخته شده به ایثارگران تحویل داده خواهد شد.معتقدیم درشان ایثارگر نیست که مستاجر باشد.با مطالعاتی که در مسایل گوناگون بنیاد شهید داشتم دریافتم که بنیاد به ایثارگران کمک هزینه اجاره بهای مسکن میدهد.اساسا سوال اینجاست که چرا باید ایثارگر مستاجر باشد که شما به او کمک هزینه اجاره بهای مسکن بدهید؟
مثال دیگر،خودروهای وارداتی اغلب به اسم ایثارگر وارد میشوند اما کسانی دیگر از امتیاز این عزیزان استفاده میکنند چون ایثارگر توان پرداخت هزینه واردات خودرو را ندارد.ایا نمیشود در قالب وام این منابع را دراختیار انان قرارداد؟به حمد الله امروز ایثارگران
خود دارای چند صد شرکت وموسسه هستند و نیازی به دولت ندارند.نحوه تامین بودجه بنیاد شهید به این صورت است که بخشی از هزینه ها از دفتر مقام معظم رهبری و بخشی از ان از بودجه سالیانه کشور و قسمتی از فعالیت بنگاه های اقتصادی خود بنیاد شهید است.بنده میگویم چرا جامعه ایثارگرباید برای دریافت هزینه دارو باید چشم انتظار مساعدت سازمان برنامه و بودجه باشد؟
هدف ما این است که تمام شرکت ها ،موسسات،کارخانه ها و بنگاه های اقتصادی تابع بنیاد به طور شفاف میزان درامد و صورت های مالی خود را در معرض دید ولی نعمتان خود یعنی ایثارگران بگذارند.قول میدهیم تمام درامد های بنیاد شهید را صرف خود ایثارگران کنیم.اگراینکار انجام شود دیگر نیازی به دولت نداریم.
انشاالله روزی برسد که مشکلات ایثارگران به کمترین مقدار ممکن برسد.