فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ناوگروه رزمی این نیرو گفت: دقت نظر دشمن روی ناوگروه ما بیشتر به این خاطر بود که ما قوانین را نقض میکنیم یا نه که خدا را شکر ما هیچ قانونی را نقض نکردیم و توانستیم از سه کانال مهم و هشت تنگه دریایی با سلامت عبور کنیم.
به نقل از رسانه جو ، دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش صبح امروز در نشست خبری با موضوع تشریح ماموریت هفتادوپنجمین ناوگروه نداجا طی سخنانی اظهار داشت: بزرگترین رویداد تاریخی نظامی در حوزه دریایی کشور توسط نیروی دریایی ارتش با اعزام ناوگروه رزمی متشکل از ناو سهند و ناوبندر مکران به اتمام رسیده است.
وی افزود: این ناوگروه با عبور از سه اقیانوس و پیمودن 45 هزار کیلومتر موفق شده است ماموریت خود را به اتمام رسانده و به میهن عزیز مراجعت کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این ماموریت اقتدار نظام در عرصه جهانی را نشان داد، گفت: وقتی صحبت از ناوشکن سهند میشود، سخن از دستیابی به بروزترین توانمندیهای علمی و تحقیقاتی است که بدست جوانان کشور رقم خورده و این شناور توانسته با عبور از دریاهای خروشان پرچم ایران را در دنیا به اهتزاز درآورد.
دریادار ایرانی ادامه داد: این ناوگروه از کنار 55 کشور در سه قاره جهان عبور کرده و پیام صلح و دوستی ایران را به جهان مخابره کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران توانستیم با شرایطی که به ما تحمیل شد به پیش برویم و نشان دادیم تهدید و تحریم هیچگاه بازدارنده ایرانیان نیست و موانع را از مسیر خود برخواهند داشت.
وی با بیان اینکه از زمان دفاع مقدس تاکنون نیروی دریایی توانسته شاهرگهای اقتصادی کشور در دریا را امن نگه دارد، گفت: بعد از جنگ نیز به این خودباوری رسیدیم که در حوزه بازسازی تجهیزات هم توانمند هستیم و در این مسیر با اطاعت فرمان فرمانده کل قوا توانستیم ناوشکن بسازیم و این مسیر را ادامه دهیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ناوگروه هفتاد و پنج حاصل تجربیاتی است که از سال 88 تاکنون کسب شده است؛ ما بجز اقیانوس هند به سمت دریای چین هم رفتیم و با ناوشکن سبلان در آن منطقه حضور پیدا کردیم. در ادامه در دریا مدیترانه حضور پیدا کردیم و از کانال سوئز عبور کردیم و پا را از این فراتر گذاشتیم و به دماغه امیدنیک رفتیم و در سال 1400 با عبور از سه اقیانوس با افتخار در مراسم روز نیروی دریایی روسیه حضور پیدا کردیم.
دریادار ایرانی با بیان اینکه در این مسیر همواره منادی صلح و دوستی بودیم، عنوان کرد: ما فقط امنیت را برای خودمان برقرار نکردیم بلکه بقیه نیز در سایه این امنیت از این مسیرها عبور کردند و امنیت را به منطقه و جهان هدیه کردیم.
وی اظهار داشت: در حوزه پیشرانهای دریایی باید گفت که بومیسازی این پیشرانها برای ما مهم است و به زودی شاهد ساخت اولین پیشران تمام ایرانی خواهیم بود که در عرصه دریا به همه ارگانها کمک میکند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه بزرگترین چالشی که برای ناوگروه هفتاد و پنج ارائه شد این بود که موجب شد ما خودباوری خودمان را اثبات کردیم، عنوان کرد: ما تنها کشوری هستیم که امنیت دریایی خودمان را به تنهایی تامین میکنیم و این ناوگروه نیز بدون تامین نیازمندی از هیچ کشوری به مسیر خود ادامه داد.
دریادار ایرانی اظهار داشت: در طول مسیر حتی برای رفع نیازهای فنی هم به هیچ بندری نیاز پیدا نکردیم؛ دقت نظر دشمن روی ناوگروه ما بیشتر به این خاطر بود که ببینند ما قوانین را نقض میکنیم یا نه که خدا را شکر ما هیچ قانونی را نقض نکردیم و توانستیم از سه کانال مهم و هشت تنگه دریایی با سلامت عبور کنیم.
وی درباره برگزاری رزمایشهای مشترک گفت: یکی از برنامههای ما برگزاری رزمایشهای مرکب با سایر کشورها است. ما هر دوسال یکبار با کشور عمان رزمایش امداد و نجات انجام میدهیم و دنبال این هستیم که با دعوت از کشورهای بیشتر رزمایشهای بهتری برگزار کنیم.